congresregio venlo staat bekend als duurzaam en gezond
gezond & duurzaam is het uitgangspunt

gezondste regio van nederland 2025

De Regio Venlo heeft als ambitie om in 2025 bekend te staan als de Gezondste Regio van Nederland. Daartoe zijn er tal van initiatieven rondom voeding, gezondheid en vitaliteit, wat moet leiden tot gezonde scholen en bedrijven. De ambitie sluit goed aan op de karakteristieken van een regio waar veel gewerkt wordt met streekproducten en onderzoek gedaan wordt naar gezonde voeding.

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding. Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken wij gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar.

Daarnaast staat de regio inmiddels bekend als een van de koplopers als het gaat om duurzaamheid. Het stadskantoor in Venlo dat volgens de cradle to cradle filosofie werd gebouwd met herbruikbare en hergebruikte materialen, trekt inmiddels geïnteresseerde bezoekers vanuit de hele wereld en het C2C Expo Lab helpt actief bedrijven in de regio om duurzaam te ontwikkelen en ondernemen. Het onderwerp duurzaamheid staat bij veel organisaties hoog op de agenda als een vanzelfsprekend onderwerp en niet als marketingterm.  

Aanmelden voor de toekomstige nieuwsbrief?
Contact

Venlo Convention Bureau
Picardie 11-A
5911 BW VENLO - NL

Contactpersoon:
Boy Haenen
06 - 81 16 58 80
info@venloconventionbureau.nl