Museum van Bommel van Dam

Facts & Figures

Aantal zalen

4

Capaciteit zalen

12 - 100

Kenmerken

Iconisch - Centrumlocatie

Over

Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam is een locatie waar architectonische schoonheid en inspiratie samen komen, midden in het centrum van Venlo, vlakbij het NS-station. De perfecte plek voor een diversiteit aan zakelijke bijeenkomsten met eigen horeca en catering van hoog niveau.

Het verbouwde museum is gevestigd in het voormalige postkantoor. In het ontwerp springen het kunstvenster en de parkentree-gevel meteen in het oog. Het iconische kunstvenster, dat op organische wijze door het dakvlak steekt, richt zich op de binnenstad. Het dakterras richt zich op het park. Ook deze ingrepen maken de nieuwe functie in het voormalige postkantoor zichtbaar. Ze geven het nieuwe Museum van Bommel van Dam een eigentijdse en uitdagende uitstraling, met het rijksmonument als markante drager. De bekleding van het kunstvenster met “enveloppen” zijn een duidelijke verwijzing naar het verleden van het pand en tevens een eyecatcher, die al van grote afstand te zien zal zijn.

In de horeca staat beleving, duurzaamheid en het werken met lokale producten centraal. Er is een link gelegd met Greenport Venlo en de technologieën die daar worden ontwikkeld krijgen een platform binnen de horecaexploitatie. Duurzaamheid staat centraal, niet alleen tijdens de lunch maar ook tijdens evenementen. Op de kaart staan kleurrijke producten en gerechten met pure voedingstoffen en een rijke, volle smaakbeleving. Kortom; een voor iedereen toegankelijk concept dat aansluit bij de maatschappelijke visie van Ria Joosten Catering & Events én het museum.

Museum van Bommel van Dam
Keulsepoort 1 - 5911 BX Venlo

Interesse in deze locatie?

Aanmelden voor de toekomstige nieuwsbrief?
Contact

Venlo Convention Bureau
Picardie 11-A
5911 BW VENLO - NL

Contactpersoon:
Boy Haenen
06 - 81 16 58 80
info@venloconventionbureau.nl