Limburgs Museum

Facts & Figures

Aantal zalen

5

Capaciteit zalen

10 - 80

Kenmerken

Centrumlocatie - Modern - Nabij treinstation

Over

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. We bieden verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

Limburg is een bijzondere provincie. Hier vestigden zich de eerste mensen en later de eerste boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, hier leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden. Het Limburgs Museum is dan ook een bijzondere plek voor zakelijke bijeenkomsten, gunstig gelegen tegenover het NS-station in Venlo.

DUURZAME LOCATIE
Bij het Limburgs Museum wordt actief werk gemaakt van energiebesparing. Zo wordt er gebruik gemaakt van groene stroom, heeft elk nieuw elektrisch apparaat een energiezuinig label, komen er in 2023 zonnepanelen op het dak en worden de laatste verlichtingsarmaturen voorzien van LED verlichting.

Daarnaast wordt afval gescheiden ingezameld, het gebruik van papier geminimaliseerd door zoveel mogelijk te digitaliseren en het materiaal van wisseltentoonstellingen zoveel mogelijk hergebruikt. In het Museumcafé worden veel streekproducten van dichtbij aangeboden. Tot slot heeft het Limburgs Museum de ambitie om het Green Key certificaat te behalen, het internationale keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkten.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Interesse in deze locatie?

Aanmelden voor de toekomstige nieuwsbrief?
Contact

Venlo Convention Bureau
Picardie 11-A
5911 BW VENLO - NL

Contactpersoon:
Boy Haenen
06 - 81 16 58 80
info@venloconventionbureau.nl