Duurzame congreslocatie

op zoek naar een duurzame congreslocatie?

Waarom een duurzame congreslocatie?

Bezoekers van een zakelijke bijeenkomst vinden het steeds belangrijker om een zo klein mogelijke impact te maken op klimaat en milieu. Daarom is het voor organisatoren van congressen van belang om na te denken over de mate van duurzaamheid binnen diverse organisatorische aspecten. Denk aan bijvoorbeeld:

  • het vervoer van en naar de locatie;
  • het gebruik van (herbruikbare) materialen door de organisatie;
  • duurzaamheidsprincipes die de locatie toepast.

Je kunt kiezen voor een locatie dichtbij openbaar vervoer of met oplaadpunten voor electrische voertuigen. Denk daarnaast als organisator zelf na of je werkelijk alle materialen moet printen of drukken of dat er een mogelijkheid is om zaken die je wil communiceren digitaal aan te bieden? Zet bij voorkeur een cateraar in die werkt met producten uit de streek. Het Venlo Convention Bureau is graag je gesprekspartner die meedenkt om jouw zakelijke bijeenkomst of congres zo duurzaam mogelijk te organiseren.

Duurzame congreslocaties in Venlo en omstreken

In de regio Venlo vind je een grote hoeveelheid aan duurzaamheidsinitiatieven. Het stadskantoor van Venlo is het meest duurzame stadskantoor van Nederland. Vanuit de gemeente wordt ook meegedacht bij nieuwbouwplannen hoe je duurzaamheidsprincipes toe kunt passen. 

Ook in de hotellerie en op evenementenlocaties wordt serieus nagedacht hoe je een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter laat. Wat dacht je van het volgende:

Klik hier voor een totaaloverzicht van onze locaties en bekijk bij elke locatie wat zij aan duurzaamheid doen. 

Ontdek onze congreslocaties

Op zoek naar bijzondere en duurzame congreslocaties in Limburg? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In de regio Venlo vind je meer dan 25 locaties; hotels en evenementenlocaties, die voor jou de ideale congresbestemming kunnen zijn. Er zijn moderne en klassieke congreslocaties, gelegen in de historische binnenstad en het natuurrijke buitengebied, klein en groot. Je vindt onze congreslocaties in de charmante dorpen, in de historische stadskernen en het groene buitengebied.

u vindt een duurzame congreslocatie bij van der valk hotel venlo

Ontdek onze locaties voor zakelijke bijeenkomsten en congressen tijdens een van de vele locatietours die het Venlo Convention Bureau regelmatig organiseert. Tijdens deze tour maak je kennis met meerdere bijzondere congreslocaties in één dag. Je krijgt een beter beeld van de regio en maakt ook kennis met collega congresorganisatoren. Deze tours worden door het congresbureau kosteloos én CO2 neutraal aangeboden en aanmelden kan via de website.

Wij helpen je graag met het organiseren van jouw congres in de regio Venlo! Je kunt ons bereiken via e-mail of telefonisch contact opnemen. We nemen dan graag jouw wensen door zodat we zo gericht mogelijk met je mee kunnen denken en zoeken. En we denken met je mee over een zo duurzaam mogelijk evenement!

Aanmelden voor de toekomstige nieuwsbrief?
Contact

Venlo Convention Bureau
Picardie 11-A
5911 BW VENLO - NL

Contactpersoon:
Boy Haenen
06 - 81 16 58 80
info@venloconventionbureau.nl